Συνεχίζουμε πιο μαχητικά, πιο ανατρεπτικά!

photo5

 

Για ακόμα μια χρονιά ολοκληρώθηκε με επιτυχία το ετήσιο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ του Νέου Αριστερού Ρεύματος και της νεολαίας Κομμουνιστική Απελευθέρωση. Ευχαριστούμε όλους τους συντρόφους και φίλους που ήταν εκεί και με τη δημιουργικότητα και  το μεράκι τους συνέβαλαν στη διεξαγωγή του, αλλά και όλους όσοι συμμετείχαν στις συζητήσεις, τα workshop, τα θεατρικά δρώμενα και τις συναυλίες, ήταν για μας μια μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούμε και να συζητήσουμε με τη νεολαία που αντιστέκεται και διεκδικεί, που αμφισβητεί το μέλλον της μετανάστευσης, της φτώχειας και της ανεργίας αναζητώντας  μια άλλη προοπτική για τη γενιά μας και την κοινωνία. Η συνάντηση αυτή μετέτρεψε το φεστιβάλ σε ζωντανό εργαστήρι πολιτικού προβληματισμού, και ειδικά σε μια από τις πιο εργατικές συνοικίες της πόλης. Η επιλογή του τόπου διεξαγωγής άλλωστε του φεστιβάλ σχετίζεται και με την ανάγκη επικοινωνίας με αυτό το κομμάτι της νεολαίας που ζει στα Δυτικά, γειτονιές που λόγω της ταξικής τους σύνθεσης αποτελούσαν στο παρελθόν προπύργια της αριστεράς  και του αγώνα ενώ σήμερα αφήνονται στο έλεος του κοινωνικού κανιβαλισμού και του φασισμού.

 Το φεστιβάλ όμως αποτέλεσε και  χώρο εναλλακτικής πολιτιστικής έκφρασης. Ευχαριστούμε τις θεατρικές ομάδες της πόλης που συμμετείχαν δίνοντας έναν ιδιαίτερο τόνο στο φεστιβάλ, αλλά και τις ομάδες  φωτογραφίας και τους φοιτητές της καλών τεχνών που εξέθεσαν τα έργα τους. Το φεστιβάλ αναιρέσεις θα είναι πάντα ανοιχτό και θα προσφέρει χώρο έκφρασης σε κάθε καλλιτεχνική ομάδα που αντιμέτωπη με την καταθλιπτική ομοιομορφία του κυρίαρχου πολιτισμού αλλά και τα «θηρία» της  αγοράς προσπαθεί να παράξει πολιτισμό από τα κάτω και για τους κάτω. Τέλος και το συναυλιακό  κομμάτι φιλοδόξησε να αποτελέσει μια μουσική πρόταση με ενδιαφέρουσες καλλιτεχνικές συναντήσεις  και μια ποικιλία ακουσμάτων και πάλι στον αντίποδα της κυρίαρχης κουλτούρας, της μελωδίας της παρακμής.

Το επόμενο σταθερό ραντεβού μας είναι καθημερινά στο «Στέκι του ΝΑΡ, πίσω από τη Θεολογική του ΑΠΘ», αλλά και στο γνωστό πια camping Αναιρέσεις στο Χορευτό Πηλίου 24/7 με 4/8 όπου για τρίτη χρονιά με σύνθημα «την οργάνωση , την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη» δίνουμε ζωή σε ένα εγκαταλειμμένο δημοτικό camping, το μετατρέπουμε σε χώρο συζήτησης , καλλιτεχνικής έκφρασης, συλλογικής ζωής. Σας περιμένουμε όλους εκεί….

Αν και το ραντεβού μας φέτος ήρθε πιο σύντομα, έξω από το κατειλημμένο κτήριο ΕΡΤ στο αγώνα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις και τις απολύσεις που επιβάλει η χούντα της τρικομματικής κυβέρνησης της ΕΕ και του ΔΝΤ. Στον αγώνα για ελεύθερη, δημόσια ραδιοτηλεόραση για το λαό. Επειδή λοιπόν οι καιροί που ζούμε είναι δύσκολοί αλλά και ενδιαφέροντες και απρόβλεπτοι, φαίνεται ότι σταθερά ραντεβού δεν μπορούν να υπάρχουν. Τα λέμε λοιπόν κάθε μέρα έξω από την ΕΡΤ, τα λέμε στους δρόμους σε κάθε μικρή ή μεγάλη μάχη με την ελπίδα ότι θα σμίξουμε τις φωνές και τις ανάγκες μας και με την πίστη ότι αν αυτό συμβεί τίποτα δε θα μείνει το ίδιο!

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s