Σήμερα: Σημαντική Διεθνής Συνάντηση στις ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ ’15

rect-salonica

ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015, πολιτικές- πολιτιστικές εκδηλώσεις

Διοργάνωση: νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση

12-13-14 ΙΟΥΝΗ  Στρατόπεδο Παύλου Μελά

Είσοδος Ενίσχυσης: 5 ευρώ (ανέργων: 3 ευρώ), 3ημερο: 12 ευρώ

[ολόκληρο το πρόγραμμα του φεστιβάλ εδω]

Μετά την άκρως ενθαρρυντική έναρξη του φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, που χαρακτηρίστηκε από την πρωτοφανή, ακόμα και για τα μεγέθη του φεστιβάλ κοσμοσυρροή, και τη ζωντάνια της νεολαίας η δεύτερη ημέρα σήμερα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων μια σημαντική διεθνή συνάντηση στα πλαίσια της εκδήλωσης:

«Για μια νέα διεθνή των αγώνων και της αλληλεγγύης.

Η πάλη των λαών ενάντια στο φασισμό, τον καπιταλισμό και τον πόλεμο.«

Σε μια περίοδο όπου το ερώτημα της διεθνούς οργάνωσης του κινήματος της εργατικής τάξης παραμένει ανοιχτό και ιδιαίτερα επίκαιρο, επιδιώκουμε το φεστιβάλ μας να συνεισφέρει στην ανοιχτή πολιτική συζήτηση γύρω από το θέμα του σύγχρονου διεθνισμού και της διεθνιστικής οπτικής σαν απαραίτητο εργαλείο διαμόρφωσης της επαναστατικής πολιτικής στο σήμερα. Είμαστε ιδιαίτερα ευτυχείς που έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε αγωνιστές και αγωνίστριες από χώρες και κινήματα που βρίσκονται στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος και των κινημάτων, για διαφορετικούς αλλά ιδιαίτερα σημαντικούς πολιτικούς λόγους.

Η Βερόνικα Γιουκνίνα, έρχεται κατευθείαν από τη λαϊκή δημοκρατία του Λουγκάνσκ, περιοχή της Ανατολικής Ουκρανίας, όπου είναι υπεύθυνη της ομάδας επικοινωνίας του κομμουνιστικού τμήματος της ταξιαρχίας Φάντασμα (Πρίζρακ) και συμμετείχε πρόσφατα στη διοργάνωση του Διεθνούς Αντιφασιστικού Φόρουμ αριστερών και κομμουνιστικών δυνάμεων στην περιοχή, με συμμετοχή της ελληνικής αποστολής.

Ο Χουσεϊν Γιλμάζ είναι μέλος της επιτροπής της Ροζάβα και του κουρδικού κόμματος DBP, και θα έχει τη δυνατότητα να μας μεταφέρει πλούσια εμπειρία από τον ηρωικό και νικηφόρο αγώνα των κατοίκων του Κομπανί και της Ροζάβα ενάντια στις επιθέσεις του ISIS.

Ο Μουσταφά Γιαλτσινέρ, είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του EMEP (Κόμμα Εργασίας στην Τουρκία), πρώην πολιτικός κρατούμενος, και έρχεται στην Ελλάδα ελάχιστες μόνο μέρες μετά τη μεγάλη επιτυχία του μετώπουHDP (όπου συμμετέχουν σύντροφοι/ισσες του EMEP) στις βουλευτικές εκλογές της Τουρκίας, ένα αποτέλεσμα-σταθμό στον αγώνα για ψωμί, ειρήνη, δημοκρατία στη χώρα και διεθνώς.

Τέλος, ο Παύλος Αντωνόπουλος, συνδικαλιστής εκπαιδευτικός των «Παρεμβάσεων» και μέλος της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχε τόσο στο Καραβάνι αλληλεγγύης στους προσφυγικούς καταυλισμούς στο Κομπανί, όσο και στην ελληνική αποστολή, τμήμα του 2ου Διεθνούς Αντιφασιστικού Καραβανιού Αλληλεγγύης στην Ανατολική Ουκρανία.

Η ίδια εκδήλωση θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο 13/6 στις 18:30, στο στρατόπεδο Παύλου Μελά.

Νωρίτερα, από τις 17:30 θα πραγματοποιηθεί τουρνουά σκάκι, ενώ οι σημερινές εκδηλώσεις κορυφώνονται με το συναυλιακό μέρος, που περιλαμβάνει την εκρηκτική hip-hop μουσική συνάντηση του «Εισβολέα» με τον «Άγνωστο Χειμώνα», αλλά και τους Qarabagμε τους Dulayva “n” friends να  πρωταγωνιστούν σε ένα μεγάλο λαϊκό παραδοσιακό γλέντι.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s