Ποιοι είμαστε

«Mόνο με την ακριβή γνώση του πολιτισμού, που δημιούργησε όλη την
ανάπτυξη της ανθρωπότητας, μόνο με το ξαναδούλεμά του μπορούμε να
χτίσουμε τον εργατικό πολιτισμό»

Η Λέσχη Πολιτισμού και Θεωρίας ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ, είναι ένα εγχείρημα της νεολαίας Kομμουνιστική Aπελευθέρωση που έχει σαν στόχο να στεγάσει την ριζοσπαστική πολιτική αναζήτηση και τις ανατρεπτικές πολιτιστικές παρεμβάσεις στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Θέλοντας να αναδείξουμε την ύπαρξη ενός άλλου μοντέλου πολιτισμού στον αντίποδα του πολιτισμού της κρίσης, της αδράνειας, της υποταγής και του ατομικισμού, προσπαθήσαμε να αναδείξουμε τη δυνατότητα ενός άλλου πολιτισμού που θα κινητοποιεί τον άνθρωπο, μέσα από τη συλλογική αναζήτηση, συζήτηση και δράσηΗ Λέσχη Πολιτισμού και Θεωρίας ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ δημιουργήθηκε το Γενάρη του 2012, αποτελώντας έναν ανοικτό χώρο συζήτησης και σκέψης. Οι πρωτοβουλίες που φιλοξενούνται στο χώρο της Λέσχης, μαζί με το ετήσιο ραντεβού στο Φεστιβάλ των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, θέλουμε να γίνει η ευκαιρία για να χαράξουμε από κοινού τη μεγάλη αφήγηση της ανατροπής και της κοινωνικής χειραφέτησης.

Κάθε μήνα η λέσχη φιλοξενεί βιβλιοπαρουσιάσεις, πολιτικές συζητήσεις, αφιερώματα, προβολές ταινιών και θεματικών παρουσιάσεων  στο χώρο μας αλλά και εξόδους σε διάφορα κέντρα πολιτισμού με ξεναγήσεις σε ιστορικά μνημεία της πόλης, παρακολούθηση θεατρικών παραστάσεων, επισκέψεις σε εκθέσεις κ.τ.λ. Παράλληλα, σε καθημερινή βάση, στο χώρο της Λέσχης λειτουργεί μπαρ, σε μια προσπάθεια προβολής εναλλακτικών μορφών διασκέδασης και ψυχαγωγίας, μακριά από τη λογική του κέρδους.  Για το λόγο αυτό άλλωστε, οι τιμές είναι χαμηλές, ώστε να απευθύνονται σε κάθε νέο/α, σε μια εποχή που ακόμα και η κοινωνική συνεύρεση θεωρείται πολυτέλεια.

Με αυτόν τον τρόπο προσπαθούμε να συγκροτήσουμε ένα ρεύμα απελευθερωτικού πολιτισμού που θα ασκεί ριζοσπαστική κριτική, θα αντιστέκεται και θα συγκρούεται με τον αστικό πολιτισμό, θα θέτει ερωτήματα και θα γενικεύει τις τάσεις ρήξης με το σύστημα που τον παράγει.

Σας καλούμε όλους στο χώρο της Λέσχης – Σιατίστης 8 στη Θεσσαλονίκη

* Τους θερινούς μήνες η Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ φιλοξενείται στο Στέκι πίσω
από τη Θεολογική του ΑΠΘ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s